Hash Krantje

 

 

Many a man owes his success to his first wife and his second wife to his success.

- Jim Backus

HASH 505

Datum: dinsdag 8 juni

Plaats: Fajalobilaan, Lelydorp, te gast bij de familie Kaersenhout

Hares: Errol Telting, Wim en Marie Holtmaat

De Hash gepland voor maandag 7 juni 1999 vond geen voortgang vanwege de nationale rouwdag in verband met het SLM vliegtuigongeluk 10 jaar geleden. Het doorbelsysteem trad in werking om de Hashers in kennis te stellen dat in verband met deze dag de Hash verschoven zou worden naar dinsdag 8 juni 1999.

Dat de Hash bij velen van ons een must is bleek uit het feit dat een aantal onder ons twee tot drie telefoontjes kregen om ons van de verschuiving in kennis te stellen. Geweldig was dat. Goed zo Hashers, keep up the good work and the spirit.

Over de Hash gesproken mag ik zeggen dat die redelijk goed was op wegen en geen cross country dwars door de modder. De acting Grandmaster "Anne" vond echter dat bij een der cut-backs niet volgens de Hashregels was gewerkt. Met veel genoegen zette hij Errol en Wim op ijs. Marie kreeg dispensatie – er waren maar twee ijsboxen met ijs – en was van een natte bil gevrijwaard.

HASH 502

Datum: 17 mei 99

Plaats: Koewarasan, hoek Bomaweg

Hares: Frans Herremans, Roeland van de Graaf, Gerda Joemrati

De boeren, de burgers en de buitenlui verzamelden zich buiten de stad te Koewarasan. Voor de boeren en de buitenlui was het dus bekend terrein. Het zou een lange hash worden werd meegedeeld. De hash die was uitgezet ging over half overgroeide paden, zanderige wegen, modderige dijkjes, etc. Het was dus echt buiten de stad. Ondanks de zeer landelijke setting kon er echter toch flink worden doorgelopen. De kopgroep was dan ook regelmatig ver vooruit. De hares hadden dat blijkbaar al gedacht dus de cutbacks waren ook behoorlijk lang. Allemaal leuk en aardig maar een cutback waarbij als gevolg daarvan twee keer een pad met koeievlaaien moest worden gelopen gaat toch wel ver. Daar kwam nog bij dat even hiervoor een flinke regenbui neerdaalde op de bezwete hashruggen. De glibbercoefficient liep dus aardig op tijdens deze hash. Over het algemeen was het spoor toch wel goed te volgen dus de hardlopers liepen goed op schema binnen, gevolgd door een groep wandelaars.

Helaas was ook bij de wandelaars een kopgroep ontstaan en een tweede groep. Deze laatsten waren misgelopen waardoor zij letterlijk in het duister tastend binnenkwamen. Tot grote schrik kregen zij als dank voor de grote afstand die zij onbedoeld hadden afgelegd maar drie minuten de tijd om zich te herstellen alvorens de grandmaster de hash resumeerde en van zijn welluidend commentaar voorzag. Hierbij kwam ook aan de orde dat de consumpties zeer waarschijnlijk niet meer uit de algemene pot kunnen worden opgebracht. Nadere berichten hierover volgen.

Al met al was het inderdaad een lange en voor sommigen zeer lange hash, maar de voldoening was uiteraard deste groter. Koewarasan, de hash was here!

HASH 501

Datum: 10 mei 99

Plaats: Monastraat (huis Grandmaster)

Hares: Rose Pelser, Yvonne Scheepers, Ageda Venema

 

EINDE HASH????

Lees dit bericht uitermate goed, jo non mori ???????????????????

Gender! Dit machtigste woord van de jaren ’90 vindt ook bij de PH3 steeds meer ingang. In de begin-jaren van onze Hashclub waren de "male chauvinistic pigs" van mening dat een Hash uitzetten mannenwerk was. Een lady-hasher mocht eventueel onder hun toezicht meedoen. Eerlijkheidshalve moet worden toegegeven dat de toenmalige vrouwelijke lopers ook niet zo goed durfden en het uitzet-werk maar al te graag aan ‘het sterke geslacht’ overlieten. En de kreet "IJS IJS" was toen nog niet uitgevonden! Het duurde tot Run 60 voordat een All-Ladies crew een hash uitzette, n.b. zonder enige check en cutback, alleen maar lussen en rondjes rennen. Dat noodzaakte de toenmalige Grandmaster zijn pas verworven vriendin op het ijs te zetten, waarmee de straftraditie was geboren. (Overigens zonder negatieve gevolgen, ze zijn inmiddels al jaren getrouwd.)

Een ‘All-Ladies’-hash is gelukkig al lang geen uitzondering meer en ook Run 501 werd uitgezet door 3 Harinnen. Een speciaal compliment aan Ageda, die Run 500 ook al had uitgezet. Samen met Rose en Yvonne werd een prima route in elkaar gedraaid in een gebied dat velen van ons nauwlijks of niet kenden, terwijl de omliggende hoofdwegen – Coppenamestraat, Franchepanestraat en Brokopondolaan – ongetwijfeld regelmatig worden bereden. Een mooie route, prima uitgezet, kortom "Duim Omhoog". Yvonne gaat ons binnenkort helaas verlaten en vond het daarom gepast dranken en hapje te sponsoren. Nogmaals duim omhoog!

ON-ON !

Het is onmogelijk geworden nog een budget samen te stellen voor de hash. Daarom is het voorstel van het bestuur de contributie af te schaffen en het pay per drink systeem in te voeren. Luister a.u.b. voor EEN KEER naar de GRANDMASTER want we willen dit in de groep gooien.

HASH 500 !!

Plaats: Paranam botenhelling

Hares: Anne de Vries, Agada Venema en Frans Voortman en iedereen aanwezig

 

Het kan niet op, 2 verslagjes vandaag, welk een enthousiasme!

Onze eerste hash en we vallen met onze neus in een jubileum; een betere start kun je je niet wensen. Frans-Jozef hardlopend en ik wandelend; ideaal dat iedereen zo aan z'n trekken komt. De tocht liep langs het terrein van Suralco, het stafdorp, het dorp en de bossen. Het eindpunt was tevens het hoogtepunt; temidden van een poort van groen vol papagaaibloemen waar het heerlijk koel was (helaas te weinig frisdrank).

Aan de kade stond na afloop de barbecue al klaar met heerlijke sate's, salades, enz. Ter afsluiting een uitgebreid toetjesbuffet met cakes en fruit. Complimenten voor alle makers! Wij wonen sinds 1 1/2 maand in het stafdorp van Billiton in Onverdacht. Als onbekenden in Suriname is het fantastisch de regio op deze manier te ontdekken en om andere mensen te leren kennen. Dank aan de hares voor de hartelijke ontvangst!

Frans-Jozef & Astrid

 

He he, dat was een goeie!

Nee hares, niet gaan glimmen, de route was prima en zeker de oh’s en ah’s op het pitstoppalloeloepad waren terecht maar het was voornamelijk weer een ‘ samendeschouderseronderhash’. Druk bezocht en van padidrager tot satehdraaier, iedereen dank en ik stel voor de SH’s weer met 60 ‘uitzetters’ te organiseren.

Speciale veer in de neus voor Carmen, volgende hash weer als BB*?

Toch ook een veertje voor de hares die op het laatste moment insprongen; ondanks adviezen van "kenners" dat ‘ Paranam niks aan is’ en een littin dat gedurende de run continu ‘ kopie kopie’ riep: Buttoms up and shit in their face, do it again!!

Nee, niet Bigi Bek of die andere BB maar gewoon Big Boss !